Skab indre ro med den gode vejrtrækning

Skab ro med vejrtrækning

Mange af os tænker ikke så meget over vores vejrtrækning, selvom det fortjener vores opmærksomhed.

Åndedrættet, som er den ilt der sendes rundt i kroppen når vi trækker vejret, er nemlig kroppens vigtigste prioritet – og alle vores kropsfunktioner er afhængige af det.

Faktisk skal over 90% af vores energi komme fra åndedrættet, og jo bedre vi ilter krop og hjerne des bedre har vi det – både fysisk og mentalt. 

Det hjælper os bla. til at:

 • være mindre stresset
 • få mere energi og overskud
 • opnå bedre koncentration

Derudover hjælper den gode dybe vejrtrækning, hvor vi trækker luften helt ned til bunden af maven os til at:

 • Skabe balance mellem det parasympatiske nervesystem (den del der afstresser dig) og dit sympatiske nervesystem (den del der stresser dig).
 • Styrke forbindelsen mellem krop og sind. Altså forbindelsen mellem tanker, følelser og kropsfornemmelser, så du skaber kontakt til HELE DIG.

Når du retter fokus mod din vejrtrækning, hjælper du dig selv til at blive mindre stresset og bekymret – og opnå større indre ro.

What’s not to like smiley 

hamsterhjul

Her er en lille øvelse, som vil forbedre din vejrtrækning

Lav den dagligt i en uge, og du vil allerede mærke den gode effekt.

Øvelsen tager kun 5 min heart

 1. Læg dig på ryggen i en behagelig hvilestilling. Brug måtte, tæppe, pude m.m. så du kan ligge behageligt.
 2. Læg den ene hånd på maven, og den anden lige ved hjertet. Prøv om du kan slappe af i hele kroppen, og mærk at du hviler i lænden.
 3. Start med at tage en dyb vejrtrækning, så du får aktiveret åndedrætsmusklen. Mærk at maven udvider sig i takt med din indånding. Du skal samtidig have en fornemmelse af at du udvider dig mod siderne, og bagtil mod ryggen. 
 4. På udåndinden giver du efter, og lader luften sive langsomt ud, uden at presse, og lader brystkassen og resten af kroppen smelte ned i underlaget, så du bliver dejlig tung. Udåndingen må meget gerne vare længere end indåndingen.
 5. Fortsæt din vejrtrækning, og mærk på indåndingen hvordan dine lunger bliver fyldt med luft. Du kan mærke med hænderne hvordan maven og brystkassen udvider sig. På udåndingen kan du mærke med hænderne, om de synker indad igen, uden at du spænder op nogen steder. Mærk at du slapper af, og giver efter i takt med udåndingen.
 6. Fortsæt øvelsen i 5 vejrtrækninger.

heart

Kærlig hilsen

Helle