Få overskud til dig selv i hverdagen

Få overskud til dig selv i hverdagen

...med langtidsholdbar opskrift!

Hånden på hjertet…

Har du mere end 5 gange sat dig mål og ønsker om at finde mere ro og tid til dig i hverdagen – og oplevet at arbejdet med at nå dertil ret hurtigt fadede ud?

Det kan jeg godt afsløre at jeg har!

Og det er egentlig ikke så mærkeligt at det er SÅ svært at holde fast i den ønskede forandring.

For mange af de råd og to-do lister vi bygger det på, er alt for overfladiske og lidt quick-fix agtig. Vi skal nemlig et spadestik dybere for at kunne skabe forandringen. For der er jo en grund til at vi lever livet med fuld fart, som et hamster i karrusellen.

hamsterhjul

Men det behøver ikke at være svært og pinefuldt at gå lidt dybere.

Det kan også føles som en lettelse endelig at få fat i roden.

Her er min opskrift til dig heart

Den er det jeg vil kalde kold – og langtidshævet…da du kan gå i gang med det samme, uden at varme noget som helst op! Og så skal du bruge en god portion tålmodighed, være undersøgende, omhyggelig og tro på at det bliver godt.

Her er de 3 trin som virker:

1. Tillad dig selv at bruge ½ time til at overveje følgende:

Hvorfor vil jeg gerne have mere ro i hverdagen?

Hvordan mærker jeg i min krop at jeg længes efter mere ro?

Hvordan bliver mit liv anderledes når jeg får mere ro og mig-tid?

Er jeg bange for at lave forandringen?

Er der noget jeg vil miste? (her viser vores hæmmende overbevisninger sig. Fx ”Min familie´s behov er vigtigere end mine”, ”Det er kun mig der har overblik over familien”, ”Jeg kan ikke tillade mig at klage, med alt det jeg har” m.m.

Når du har gennemgået pkt.1 er du klar til at fortsætte….

2. Lav en liste over hvad der gør dig glad, og lader dig op med energi. Hvis det er svært at komme på noget, så tænk på hvad du førhen kunne li’. Og så bare vælg noget for at komme i gang. Sæt tid af i kalenderen til ”mig-selv-tid”. Og denne aftale er lige så vigtig som alle andre aftaler!

3. Find en eller to hjælpere, som du inddrager i din ”nye rejse”. Måske endda én som selv ønsker at rejse med? Hold dig selv op på din aftale, og skriv hver uge ned i en lille bog hvordan det beriger dig.

NB!! Lige her er det super vigtigt at du holder fast i din opskrift, hvis det skal ende med et lækkert brød!

Så det er vigtigt at du prioriterer dig selv. Har daglig stillestund fx med meditation. Beder om hjælp hvis der fx er for mange huslige opgaver.

Kort sagt – pak den dårlige samvittighed væk, og find ro i ”at være god nok”  heart